Köszöntünk minden érdeklődőt honlapunkon!

Sajtószoba

A Continental Dohányipari Zrt. dohány expandáló üzemet nyitott

Continental Dohanyipari Csoport

A Continental Dohányipari Csoport egy független, családi tulajdonban álló magáncég, amely több, Európában működő dohányipari vállalatot egyesít. A Csoport széles választékban gyárt és értékesít dohánytermékeket, mint például világszínvonalú American blend és Virgina cigarettákat divatos, lekerekített sarkú keménydobozos csomagolásban, finomravágott fogyasztási dohányokat, filteres szivarkákat, és füstszűrős cigarettahüvelyeket. A Cégcsoport jelenleg több mint 500, a minőség és a fejlődés iránt elkötelezett dolgozót foglalkoztat. A Continental Csoport márkái a magyar piacon országszerte ismertek, az export tevékenység eredményeként pedig már több, mint 25 országban elérhetőek.

Continental expandáló üzem beruházás

A Continental Dohányipari Csoport 2014. január 23-án nyitotta meg expandáló üzemét a 123 éves sátoraljaújhelyi dohánygyárban. A kétmilliárd forintos beruházás huszonöt új munkahelyet teremtett egy nehéz sorsú régióban, ahol minden új munkahely számít. Így már több mint háromszáz embert foglalkoztat a Continental sátoraljaújhelyi gyára.

A dohánytermékek előállításában alkalmazott legkorszerűbb technológia lehetővé tette a Continental versenyképességének növelését egy növekvő piaci szegmensben a belföldi és export piacokon egyaránt. A gazdaságos működést elősegítő expandáló üzem működtetése eddig a jelentős tőkeerővel rendelkező dohányipari cégek kiváltsága volt. A kisebb, általában családi tulajdonú gyárak csak korlátozott mennyiségben és viszonylag drágán jutottak hozzá ezekhez a termékekhez. A Continentalnak sikerült az expandáló üzem létesítését mintegy másfél év feszített munkával és nagy elkötelezettséggel megvalósítania, ami egy működő gyárban különösen nagy érdem.

Az új technológia lehetővé tette új versenyképes termékek bevezetését itthon és külföldön egyaránt. A működés során végzett folyamatos fejlesztések, a munkavállalók és a vezetés elkötelezettsége a haladás iránt biztosítja azt, hogy a Continental fogyasztóinknak mindig a legjobb minőségű dohánytermékek széles választékát kínálják.